Málnás muffin
Hozzávalók:
32 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg barna cukor (fehéret használtam)
2.4 dl tej
12 dkg vaj (Rámát használtam)
1tojás
25 dkg málna
A tojásokat felverjük a cukorral, a tejjel és a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót, simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a málnát.
A tésztát muffinformákba töltjük, 180 C -n előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A muffinformákból több lehetőséget is használtam már:
1. Hagyományos tepsi muffinpapírokkal. A papírkosárkákat duplán véve a tepsibe sorba rakjuk.
- nem szeretem, mert a papír nem tartja meg szépen a formáját, és nem jön le mindig jól a sütiről. Papírból kirágni a sütit pedig főleg nem szeretem.
2. Fém muffinformás sütő. Ezt margarinnal ki kell kenni vagy muffinpapírt helyezni bele.
- Kissé nehézkes elmosni margarinozás esetén, papírnál pedig megint ott a szép kiszedés probléma.
3. Szilikon muffinformás sütő.
- Ezt nagyon szeretem, mert se kikenni se kibélelni nem kell. Nagyon könnyen kijön a süti és könnyű elmosni is.
4. Szilikonos muffinkosárkák.
- Ez a kedvencem: szép csíkos lesz alul a süti és nagyon könnyű kiszedni belőle.
Szilikonos sütőformában szoktam rakni a tésztát, ám mindig marad egy-két muffinra való. Erre pont jó a kosárka, csak annyit használok pluszba amennyi tényleg kell. Korábban amíg nem volt, kénytelen voltam még egy sütőformát használni. Ám csak egy sor telt meg a többi lyukba pedig valamennyi vizet raktam.A kiszedés ez által kicsit nehézkes volt.
![]() |
Szilikonos kosárkák |
Még egy gondolat:
A gyümölcsdarabos muffinoknál figyelni szoktam rá, hogy a forma közvetlen falához ne kerüljön gyümölcsdarab. Picit legyen tésztás, így könnyebben kijön a formából.Ha szélén gyümölcs van, akkor kivételnél elszakadhat a süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése