2013. május 23., csütörtök
Epres gyümölcstorta
Végre érik az igazi eper, így egy epres sütit hoztam. Igaz nem túl különleges, de gyorsan elkészíthető és gyorsan el is fogy...
Hozzávalók:
3 egész tojás
6 evőkanál cukor
7,5 evőkanál liszt
1.5 mokkáskanál sütőpor
4 evőkanál étolaj
1. - Mindent összekeverünk - a tojások fehérjét, sárgáját együtt keverjük.
- Kikent, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
- Tányérra borítjuk.
2. 1 cs. vaníliás pudingport 1/2 l tejjel, 4 evőkanál cukorral megfőzünk. Egyből a tortára borítjuk.
A tortát billegtetve körbe szoktam forgatni, hogy a puding a széléig vonja be a tészta belső oldalát. Így a zselé még folyékony állapotában nem tud megszökni, elszivárogni.
3. Rárakjuk az epret.
4. A tortazselét a leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eperre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Milyen méretű a tortaforma , írd meg légyszi!!
VálaszTörlés