Ez egy nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető édesség és igen finom :)
Hozzávalók:
15-20 dkg porcukor
1 margarin
3 cs. vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál zselatin - por
18 dkg tejpor (Turista)
1/2 cs. kakaós rizspehely (Cerbona)
1. A zselatint 1-1,5 dl langyos vízbe beáztatjuk kb. 15 percre, ha kevesebbre az se gond.
2. Porcukrot, margarint, van.cukrot, kakaót összefőzzük, legvégén a zselatint is bele öntjük, ezzel már csak épp összeforraljuk.
3. Bele keverjük a tejport - igyekezzünk csomó mentesre keverni.
4. Következik a rizspehely. Ha esetleg maradtak tejporos csomócskák, akkor ezek most szétmennek.

5. Folpakkal bélelt őzgerincbe öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe rakjuk.
6. Tálaláshoz kiborítjuk a formából és vékonyan szeleteljük.
Megjegyzések:
Finom rizspelyhet válasszunk hozzá: pl. Cerbona. Egyszer nem tudtam ilyet venni. Nagy után járással az Eurós boltban találtam névtelen pelyhet. Nekem rém rossz, nagyon keserű volt.
Ebből a mennyiségből kb. 1 és fél őzgerinccel lesz. A félnél megszoktam támasztani a masszát, hogy ne terüljön el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése