2012. június 6., szerda

Cseresznye befőtt

Cseresznye befőtt




A cseresznyéket leszárazzuk, alaposan megmossuk. Az üvegeket is előkészítjük.
- Gyümölcsöket az üvegekbe rakjuk. Ha tele az üveg, alulról a tenyerünkkel egy kicsit megütögetjük így a cseresznyék összébb rendeződnek és több fér bele.

- Szirupot készítünk : 1 l vízhez 40 dkg cukrot rakunk és felforraljuk. Kissé hagyjuk hűlni, majd az üvegekbe öntjük. Ne legyen szinűltig, kb 1 ujjnyi hely maradjon. Én 7 dl-s üvegeket használok, ez a szirup mennyiség kb. 4 üvegre elég.

- Mindegyikbe egy pici Nátriumbenzoátot szórok, majd csavaros tetővel lezárom.

- Egy nagyobb fazékba állítom a befőtteket, úgy hogy alájuk és közéjük konyharuhát teszek. Vizet engedek bele, az üvegek feléig, fedőt rakok rá.

- Felforralom a vizet és lassú tűzön hagyom 15-20 percig, majd elzárom a lángot és ott hagyom. Másnap, kihűlés után lehet a befőtteket helyre tenni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése