2012. július 4., szerda

Joghurtos gyümölcstorta

Joghurtos gyümölcstorta





                 Ilyen melegben igazán jól esik egy kis lehűtött, üde ízű édesség. Nem túl édes mivel joghurt, citrom, gyümölcs van benne.
Gyümölcsöt szinte bármilyet használhatunk. Mi nagyon szeretjük málnával.
 A torta alapja 4 tojásos piskóta. Ha valaki más alapot szeretne, készítheti mással is.

Piskóta: 4 tojás
             4 evőkanál cukor
             4 evőkanál liszt - én réteslisztet használok

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a lisztet beletéve tovább keverjük. Végül a habbá vert tojásfehérjéket beleforgatjuk.
Kapcsos tortaforma alját kikenjük vagy zsírpapírt rakunk bele: Tésztát beleöntjük és 180 fokos sütőben sütjük. Sütés után a formában hagyjuk.

Krém:  4,5 dl natúr joghurt,
           5 dl tejszín,
           2 cs. habfixáló por,
           15 dkg cukor,
           2 db citrom leve és héja,
           1cs. (25 g) zselatin,
           1 cs. tortazselé, gyümölcs

A joghurtot, cukrot, citrom levét és reszelt héját langyosra melegítjük. Nem kell forrnia, a cukor olvadjon el benne. Tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hagyjuk kihűlni.
Addig felverjük a tejszínt a habfixáló porral. A tejszín hűtőhideg legyen, így lehet könnyen felverni.
Végül a tejszínbe keverjük a joghurtot és hozzáadjuk a gyümölcsöt is.
A masszát a tésztára öntjük és éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap gyümölccsel díszítjük a tetejét, melyre tortazselét öntünk. Ez hamar kihűl, tálalásig visszarakjuk a hűtőbe.

Mielőtt levennénk róla a tortakapcsot, célszerű késsel körbe keríteni a kapocs mentén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése