Joghurtos gyümölcstorta
Ilyen melegben igazán jól esik egy kis lehűtött, üde ízű édesség. Nem túl édes mivel joghurt, citrom, gyümölcs van benne.
Gyümölcsöt szinte bármilyet használhatunk. Mi nagyon szeretjük málnával.
A torta alapja 4 tojásos piskóta. Ha valaki más alapot szeretne, készítheti mással is.
Piskóta: 4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt - én réteslisztet használok
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a lisztet beletéve tovább keverjük. Végül a habbá vert tojásfehérjéket beleforgatjuk.
Kapcsos tortaforma alját kikenjük vagy zsírpapírt rakunk bele: Tésztát beleöntjük és 180 fokos sütőben sütjük. Sütés után a formában hagyjuk.
Krém: 4,5 dl natúr joghurt,
5 dl tejszín,
2 cs. habfixáló por,
15 dkg cukor,
2 db citrom leve és héja,
1cs. (25 g) zselatin,
1 cs. tortazselé, gyümölcs
A joghurtot, cukrot, citrom levét és reszelt héját langyosra melegítjük. Nem kell forrnia, a cukor olvadjon el benne. Tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hagyjuk kihűlni.
Addig felverjük a tejszínt a habfixáló porral. A tejszín hűtőhideg legyen, így lehet könnyen felverni.
Végül a tejszínbe keverjük a joghurtot és hozzáadjuk a gyümölcsöt is.A masszát a tésztára öntjük és éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap gyümölccsel díszítjük a tetejét, melyre tortazselét öntünk. Ez hamar kihűl, tálalásig visszarakjuk a hűtőbe.
Mielőtt levennénk róla a tortakapcsot, célszerű késsel körbe keríteni a kapocs mentén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése