Egész évben elkészíthető, hiszen alma mindig van. Nekem mégis igazán őszi édesség, mivel ilyenkor érik az alma.

Hozzávalók:
1kg reszelt alma
7dl víz
35 dkg cukor -az alma édességétől függően ízlés szerint
4 tasak vaníliás pudingpor
4 dl víz
1 nagy zacskó 4 szögletes keksz - én háztartási kekszből készítettem
Máz:
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
egy kicsi vaj

A pudingporokat kikeverjük hidegen 4 dl vízzel és kicsit összefőzzük az almával.
Gáztepsit kirakjuk kekszekkel.

Tetejére újabb sor keksz kerül.
Végül pedig befedjük csokimázzal.
Ezt én nem szoktam felfőzni, csak hidegen összekeverem és vékonyan felkenem a sütire. A meleg puding hatására szépen ráolvad a csokis massza és szép lesz.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése