A nyáron először készítettem bodzavirágból lekvárt. Nem ettem még ilyet, sőt nem is hallottam ilyen lekvárról. A Praktika magazinban olvastam, nagyon megtetszett és kipróbáltam.
Amikor kóstoláskor kinyitottam a lekvárosüveget, az első kanálka valóban bodzavirág aromájú volt.De később már csak citromos ízt éreztem. A lekvár bekerült a hűtőbe, ma pedig diós linzerbe használtam. A bodzát már egyáltalán nem éreztem rajta.
Idén nyáron nem valószínű, hogy főzök ilyet...annyira nem ízlett, hogy megismételjem.
De még van egy süti ötletem, amiben fini lehet. Adok neki még egy esélyt.
A diós linzer duplán diós lett, mivel nem olvastam végig figyelmesen a receptet és a díszítésre szánt diót is belegyúrtam. A tészta felébe kakaó is tettem, hogy jobban érvényesüljön a sárga bodzalekvár.Maga a linzer finom lett. Csináltam meggylekvárosat is, az jobban fogyott.
Diós linzer receptje
ahogy én csináltam:
45 dkg liszt, 30 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 20 dkg darált dió,
1 cs. van. cukor, 2 tojás
2 citrom héja reszelve - ezt én kihagytam a citromok vegyszeres kezelése miatt.
2 evőkanál kakaó
A lisztet, margarint, porcukrot, van.cukrot, diót összegyúrtam. A tésztát elfeleztem, és az egyik félbe belegyúrtam a kakaót.
A hűtőben kb. 20 percet pihentettem.
Kisodortam, majd a világosat kőralakúra, a barnát virágosra szaggattam. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.
A köröket virágokkal összepárosítva lekvárral megkentem, porcukroztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése